Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія - http://nosadm.cg.gov.ua/old
back

Впровадження системи НАССР гарантує безпечність харчової продукції

26 листопада 2019

Системи управління безпечністю харчових продуктів застосовують практично в усьому світі як надійний захист споживачів від небезпек, які можуть супроводжувати харчову продукцію. В Україні застосування системи НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points) є обов’язковим для всіх підприємств, які займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів. Цього вимагає Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Сьогодні, 26 листопада, представники ГО «СФЕРО» провели семінар щодо підготовки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) для керівників навчальних закладів, підприємств галузі харчової промисловості району.

Голова громадської організації Олександр Сологуб та експерт з даного питання Євген Зільберт ознайомили присутніх з основними положеннями Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», розповіли про терміни та процедуру впровадження системи НАССР, відповідальність операторів ринку за невиконання законодавства. Ефективність впровадження таких процедур на підприємствах всіх форм власності перевірятимуть аудитори Держпродспоживслужби, як спеціального уповноваженого органу.

Як зазначив Євген Зільберт, впровадження системи НАССР гарантує безпечність продукції на повному шляху харчового ланцюжка та надає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усунути шкідливі фактори та контролювати повний процес виробництва, таким чином, нові вимоги законодавства зможуть захистити споживачів від потенційно шкідливої продукції та дадуть змогу підвищити безпечність вітчизняних продуктів харчування.

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності

архівного сектору райдержадміністрації